September 23, 2020

Για μια σχετικά μικρή χώρα, η Ταϊλάνδη, διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε πιάτα που αλλάζουν γεύση και μορφή κάθε φορά που διασχίζετε τα σύνορα μιας επαρχίας. Η Μπανγκόκ, η μεγαλύτερη πόλη και η πρωτεύουσα της χώρας, δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή τη ποικιλομορφία και μπορεί να διεκδικήσει τη δική της ξεχωριστή κουζίνα. Οι κάτοικοί της τρέφουν μεγάλη αδυναμία στις γλυκές γεύσεις και πολλά πιάτα τους περιλαμβάνουν ψάρια γλυκού νερού, χοιρινό, γάλα καρύδας και ζάχαρη από φοίνικα. Ποια όμως είναι τα καλύτερα πιάτα για να δοκιμάσετε στη Μπανγκόκ;

Pat Tai

Το πιο διάσημο πιάτο της Ταϊλάνδης, περιέχει νούντλς ρυζιού, αποξηραμένες ή φρέσκες γαρίδες, τόφου, αυγό και καρυκεύματα. Παραδοσιακά σερβίρεται με λάιμ και άνθη μπανανιάς. Πρόκειται για ένα πιάτο με εμφανείς επιρροές από την κινεζική κουζίνα.

 

 

 

Tom Yam

Το λεμονόχορτο, τα φύλλα και ο χυμός του λάιμ είναι αυτά που προσδίδουν συχνά σε αυτό το πιάτο την ονομασία “Ταϊλανδέζικη Ξινή Σούπα”. Παραδοσιακά περιέχει γαρίδες. Στα καλά εστιατόρια, για να πετύχουν την ιδανική σύσταση της σούπας, προσθέτουν συμπυκνωμένο γάλα.

 

 

 

Gooay Teeo Reua

Αυτό το πιάτο λέγεται και “Νούντλς των βαρκών”, καθώς το σέρβιραν στο παρελθόν σε βάρκες – καντίνες κατά μήκος των καναλιών και των ποταμιών της πόλης. Περιέχει χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας, μαγειρεμένο με ζωμό, αποξηραμένα μπαχαρικά και βότανα, τα οποία βράζουν όλα μαζί και δίνουν αυτό το πολύ γευστικό πιάτο.

 

 

 

Som Tum

Αυτό το πιάτο περιέχει λεπτές, τραγανές λωρίδες παπάγιας με ντομάτα, μικρά φασόλια, τσίλι, σκόρδο, σάλτσα ψαριού και χυμό λάιμ. Ένα πιάτο αρκετά καυτερό που έχει τις ρίζες του στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, όμως έγινε γρήγορα αγαπητό στη πρωτεύουσα.

 

 

 

Kanom Beuang

Αυτό το μικροσκοπικό σνακ, τύπου τάκος, πωλείται με δύο τρόπους: γλυκό, το οποίο περιέχει μεγάλες λωρίδες αυγού πάπιας και φρούτα, και αλμυρό, που περιλαμβάνει ένα πικάντικο μείγμα αποξηραμένων γαρίδων και λευκού πιπεριού.

 

 

 

Bamee

Αν και αυτά τα νουντλς σερβίρονται με χοιρινό κρέας, χόρτα και τοπικά μπαχαρικά, θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Όμως αυτό το πιάτο, το οποίο έρχεται  κατευθείαν από τη καρδιά της Τσάινα Τάουν, θα σας κάνει να το αγαπήσετε.

 

 

 

Gooay Teeo Kooa Gai

Μεγάλες χυλοπίτες ρυζιού με λίγο περισσότερο αυγό από ότι συνήθως, κοτόπουλο, καλαμάρι, σκόρδο και λάδι, είναι ένα πιάτο που σπάνια βλέπουμε έξω από τη Μπανγκόκ. Συχνά θα το συναντήσετε στη Τσάινα Τάουν, πιθανό όμως να το δοκιμάσετε και στην υπόλοιπη πόλη.

 

 

 

Sate

Πρόκειται κομμάτια κρέατος, περασμένα σε ξυλάκι και ψημένα – κάτι σαν το δικό μας σουβλάκι. Οι ρίζες αυτού του πιάτου είναι στις μουσουλμανικές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, πιθανώς στη Μαλαισία ή στην Ινδονησία. Σήμερα σερβίρεται με ελαφριά σάλτσα με βάση το φιστίκι.

 

 

Mataba

Γνωστό και ως murtabak στη Μαλαισία και την Ινδονησία, είναι λεπτά φύλλα ζύμης γεμισμένα με κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο κρέας, αυγό, καρυκεύματα και κάρυ. Πιθανό να το βρείτε και σε γλυκό, το οποίο περιέχει μπανάνα. Τηγανίζεται μέχρι να γίνει τραγανό.

 

 

Όπως βλέπετε, η κουζίνα της Ταϊλάνδης είναι επηρεασμένη από την κινεζική και τη μουσουλμανική κατά μεγάλο βαθμό. Ακόμη μια σημαντική επιρροή είναι η βασιλική αυλή, η οποία προσφέρει εκλεπτυσμένα πιάτα σε μεγάλα τραπέζια για σχεδόν 300 χρόνια. Εσείς κλείσατε το ταξίδι σας στη Μπανγκόκ για να απολαύσετε αυτά τα μοναδικά πιάτα; Επικοινωνήστε σήμερα με το Joy Tours και δημιουργήστε μοναδικές αναμνήσεις στην Πόλη των Αγγέλων.

JoyTours.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: