December 4, 2020

Αν και οι Φιλιππίνες δεν φημίζονται για τη κουζίνα τους (έχουν άλλωστε ήδη αρκετά για να καυχηθούν), πολλοί πιστεύουν πως θα είναι η επόμενη μόδα τα ερχόμενα χρόνια. Πρόκειται για ένα κράμα ισπανικής, κινεζικής και μαλαισιανής κουζίνας, μαζί με το ιδιαίτερο ύφος μαγειρικής των ιθαγενών. Παρακάτω θα βρείτε 10 φαγητά και ποτά που αξίζει να δοκιμάσετε έστω και μια φορά.

 

  • Adobo:

Ένα πιάτο που δύσκολα θα βρείτε Φιλιππινέζο που να μην το λατρεύει. Μπορεί να μαγειρευτεί με κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, θαλασσινά ή λαχανικά, μαριναρισμένο με σκόρδο, ξίδι, σος σόγιας και λάδι. Σερβίρεται συνήθως με μεγάλη ποσότητα λευκού ρυζιού.

  • Lechon:

Οι Φιλιππίνες διαθέτουν ένα από τα πιο γευστικά πιάτα με χοιρινό στον κόσμο: ένα ολόκληρο χοιρινό γεμιστό με βότανα και λαχανικά (κάθε περιοχή έχει τη δική της μυστική συνταγή), ψημένο στα κάρβουνα. Θα το συναντήσετε σε όλες τις παραδοσιακές γιορτές τους, τις λεγόμενες fiestas, σε μεγάλες ποσότητες. Φυσικά, μπορείτε να το δοκιμάσετε και σε ένα εστιατόριο.

  • Pansit:

Ενδεχομένως ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα των Φιλιππίνων, μετά το αγαπημένο λευκό ρύζι, είναι τα νουντλς ρυζιού. Μαγειρεύονται με κρέας και λαχανικά ή στρείδια και σος σόγιας. Αυτό το πιάτο τρώγεται για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.

  • Sisig:

Ένα φαγητό που σερβίρεται πάντα σε ζεστό πιάτο, και παραδοσιακά φτιάχνεται με χοιρινό. Στην αρχή βράζουν το κρέας, και στη συνέχεια το ψήνουν και το κόβουν σε μικρά κομμάτια. Στο τέλος τηγανίζεται με κρεμμύδι, σκόρδο και μπαχαρικά. Μπορείτε να το παραγγείλετε με κοτόπουλο, τόνο, καλαμάρι, ακόμα και τόφου, αντί για χοιρινό.

  • Sinigang:

Είναι μια ξινή σούπα που φτιάχνεται με ζωμό από ταμαρίνδα, ντομάτα, σκόρδο και κρεμμύδι. Προσθέτουν λαχανικά, όπως μελιτζάνα και πράσινες καυτερές πιπεριές, και χοιρινό. Συνήθως σερβίρεται με τσίλι και φυσικά, με ρύζι.

  • Lumpia:

Τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους σπρινγκ ρολς, μαγειρεμένα αλά Φιλιππίνο. Περιέχουν χοιρινό κιμά, μαγειρεμένο με σκόρδο, κρεμμύδι και ψιλοκομμένα λαχανικά, όλα τυλιγμένα σε τραγανή ζύμη. Συχνά σερβίρονται με κέτσαπ μπανάνας, μια γλυκόξινη σάλτσα από μπανάνα, ζάχαρη, ξίδι και μπαχαρικά κόκκινου χρώματος για να μοιάζει με τη κέτσαπ ντομάτας. Ακούγεται τρελό, αλλά πιάνει και είναι πολύ γευστικό.

  • Chicharon:

Μια καρδιακή προσβολή σε μπολ. Αυτό είναι το Chicharon. Είναι τηγανιτή χοιρινή πέτσα, αρωματισμένη με αλάτι και σκόρδο. Ωστόσο, μπορεί να τη βρείτε και με τσίλι. Αποτελεί τη τέλεια συνοδεία για μια παγωμένη μπύρα San Miguel. Το μόνο πρόβλημα που θα συναντήσετε είναι το πως θα σταματήσετε.

  • Halo – halo:

Το όνομα αυτού του πολύχρωμου γλυκού σημαίνει “αναμειγμένα μαζί”, και αυτό ακριβώς είναι. Διάφορα υλικά αναμειγμένα μαζί για να δημιουργήσουν αυτό το ιδιαίτερο επιδόρπιο. Αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία συστατικών, όπως καλαμπόκι, βρασμένα φασόλια και γλυκοπατάτα, όλα πάνω σε μια στρώση πάγου και γάλακτος (ναι, θυμίζει το γλυκό της Ρέιτσελ από Φιλαράκια, εδώ όμως το κάνουν επίτηδες). Προσθέτουν επίσης ζάχαρη και φρούτα.

  • Jollibee:

Αυτό στη πραγματικότητα δεν είναι είδος φαγητού, αλλά μια αλυσίδα fast food, αρκετά διαδεδομένη στις Φιλιππίνες. Εδώ μπορείτε να παραγγείλετε τα πάντα, από ζυμαρικά, και μπέργκερ, τηγανιτό κοτόπουλο μέχρι και ρύζι. Απλά αναζητήστε μια μεγάλη κόκκινη ταμπέλα με μια χαμογελαστή μέλισσα.

  • Calamansi juice:

Πρόκειται για τον αγαπημένο χυμό των Φιλιππινέζων. Ο χυμός αυτού του εσπεριδοειδούς διατίθεται σε χάρτινα και μεταλλικά κουτάκια, καθώς και μπουκάλια. Ο φρεσκοστυμμένος όμως είναι ο καλύτερος. Το calamansi είναι ένα μικροσκοπικό φρούτο, περίπου το μισό μέγεθος ενός κίτρου. Συχνά το προσφέρουν και σαν συνοδευτικό με το γεύμα σας. Χρησιμοποιήστε το όπως ένα λεμόνι, απλά στύβετε μια μικρή ποσότητα πάνω από το φαγητό σας.

Μια χώρα με ονειρεμένες παραλίες, αποικιοκρατικής αρχιτεκτονική αλλά και ιδιαίτερη κουζίνα, είναι εδώ και περιμένει για να σας συναρπάσει. Οργανώστε ένα ταξίδι σε αυτόν τον παράδεισο, μόνο στο Joy Tours!

JoyTours.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: