August 18, 2019

Ενώ οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι είναι πάντα εν κινήσει, βρίσκουν απαραιτήτως καθημερινά λίγο χρόνο για ένα καλό πρωινό!Eξάλλου είναι και το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Τελικά, λόγω της αυξημένης ζήτησης άρχισε να δημιουργείται ένας αυξανόμενος αριθμός εστιατορίων που προσφέρουν πρωινό εύκο-λο να το πάρει κανείς στο δρόμο και μαζί με τα καταστήματα, δημιουργήθηκε και ένα πλήθος νέων επιλογών για πρωινό. Πάμε να δούμε λοιπόν, πως ξεκινούν οι Νεοϋορκέζοι την ημέρα τους.

1)Muffins

Τα ατομικά αυτά κέικ τρώγονται όλες τις ώρες της μέρας, τα αγαπάνε όλοι και ποτέ δεν είναι βαρετά. Και αυτό διότι οι συνδυασμοί των γεύσεων και των γεμίσεων είναι ατελείωτοι. Η πολυ-άσχολη ζωή των Νεοϋορκέζων απαιτεί πρακτικές λύσεις ακόμη και για το πρωινό τους. Τα muffins αποτελούν την τέλεια λύση: Είναι μικρά και μεταφέρονται εύκολα, είναι απλά, γρήγορα και οικονομικά στην παρασκευή, μπορούν να βγουν σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να είναι υγιεινά και λατρεύονται από μικρούς και μεγάλους. Extra πλεονέκτημα; Είναι ιδιαίτερα φωτογενή… #Instamuffins

2)Cinnamon Rolls

Το πιο αρωματικό πρωινό, που αχνίζει κανέλα και γλύκα, δύσκολα κανείς να αντισταθεί και να πει όχι σε αυτό το φρεσκομυρωδάτο τσουρεκάκι. Ένα σαλιγκαράκι ζεστής ζύμης πασπαλισμένο με ζάχαρη, κανέλα και βούτυρο. Ο απόλυτος συνδυασμός για να σας φτιάξει την ημέρα. Τόσο απλό μα τόσο νόστιμο! Πολλοί για να ενισχύσουν τη γεύση του, το συνο-δεύουν με κρέμα τυριού ή γλάσο βανίλιας.

3)Αυγά Benedict

Τα αυγά Benedict υπάρχουν στο μενού και του πιο μικρού μπαρ, ακόμα και της ψαγμένης καφετέριας, που σερβίρει πρωινό στη Νέα Υόρκη. Από-τελεί το αγαπημένο πιάτο των Αμερικάνων. Είναι ένα πιάτο, χορτα-στικό, που τα συνδυ-άζει όλα: φρυγανισμέ-νο ψωμάκι, αβγό, αλ-λαντικό, και μία υπέροχη κρεμώδη σάλτσα που θυμίζει μπεσαμέλ. Πολλές φορές για να γίνει ακόμη πιο “fancy” σερβίρεται με φέτες από αβοκάντο. Η τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη, γεγο-νός που το καθιστά εκλεπτισμένο πρωινό «της Κυριακής».


4)
Bagel (Κουλούρι Νεοϋορκέζικου Στιλ)

Ένα κυκλικό ψωμάκι που μοιάζει με τα δικά μας κουλούρια αλλά είναι εν τέλει τόσο διαφορετικό στην παρασκευή όσο και στη γεύση. Είναι βρασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο και όχι τηγανητό ή στο φούρνο, προ-κειμένου να δημιουργήσει έναν εξωτερικό τραγανό φλοιό και μία μαλακή αφράτη ψίχα. Στη Νέα Υόρκη, συνήθως προσφέρεται γεμι-στό με κρέμα τυριού (υπάρχει συνήθως μια ποικιλία γεύσεων), αλλά και καπνιστό σολομό για να δώσει ένταση στη κάθε μπου-κιά. Υπάρχει βέβαια και η πιο απλή εκδοχή του με βούτυρο που το καθιστά κλασσικό και αγαπημένο.

5)Cronuts

Τα cronuts είναι τα γνωστά σε όλους ντόνατς, έχουν το ίδιο σχήμα, είναι τηγανισμένα και αφράτα, συνήθως με μία κρεμώ-δη γέμιση. Αυτό που το διαφο-ροποιεί από ένα απλό ντόνατ είναι η ζύμη που είναι παρόμοια με αυτή του κρουασάν. Το cronut είναι πρωινό της στιγμής κυριο-λεκτικά. Έχει διάρκεια ζωής 6 ώρες από την παρασκευή του και προορίζεται να καταναλωθεί αμέσως. Κοστίζει συνήθως 5 δολάρια και είναι τόσο νόστιμο που έξω από τα μαγαζιά που τα παρασκευάζουν μπορείτε να δείτε ουρές από ανθρώπους να περιμένουν ώρες για να αγορά-σουν ένα από αυτά.

 6)Παστράμι Σάντουιτς – Pastrami Sandwich New York

Αυτά τα σάντουιτς έγιναν ανάρπαστα στη Νέα Υόρκη και ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική πλευ-ρά, χάρη στην πανταχού παρούσα αυθεντική εβραϊκή κουζίνα. Το Pastrami είναι ένα προϊόν κρέατος που συνήθως παρασκευάζεται από βοδινό κρέας﮲ είναι κομμάτια ωμού κρέατος αλατισμένα, μερικώς αποξηραμένα, καρυκευ-μένα με βότανα και μπαχαρικά και εν τέλει καπνισμένα. Επειδή είναι πολύ εκλεκτό κρέας, συνήθως τοποθετείται σκέτο ανάμεσα σε δύο φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.

Τι κι αν δε ζείτε μόνιμα στη Νέα Υόρκη; Στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες συνταγές για να φτιάξετε κι εσείς, στο σπίτι σας, τα παραπάνω πεντανόστιμα πρωινά. Και είμαστε σίγουροι ότι δε θα το μετανιώσετε. Ίσως μάλιστα θελήσετε να δοκιμάστε και τις original versions τους στη μητέρα πόλη και να τα απολαύσετε παρέα με τους Νεοϋορκέζους. Μαζί με τους ειδικούς του www.joytours.gr, θα παρευρεθείτε και θα δοκιμάσετε τα πιο νόστιμα πρωινά στα καλύτερα μαγαζιά!

JoyTours.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: